Activiteiten

Vakantiewoning met tal van activiteiten

Rondom onze vakantiewoning kunt u tal van activiteiten ondernemen. Wanneer u even niet wilt ontspannen in de vakantiewoning dan kunt u genieten van de natuur. Maak een prachtige wandeling in het natuurgebied of ga lekker paardrijden op de hei. Liever lekker racen door de modder? Ga mountainbiken of pak de fiets voor een schitterende route door de omgeving van Drenthe en Friesland.

Wandelen of paardrijden rondom vakantiewoning

Vakantiehuis de Blauwe Bok is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Woud. Er zijn talloze bewegwijzerde wandelroutes in het gebied. Bij het bezoekerscentrum in Appelscha kunt u ook het blote-voetenpad, familiepad of kabouterpad lopen. Vanuit het vakantiehuis kunt u zo het bos inlopen. In het huis zijn routekaarten aanwezig.

Het natuurgebied rondom de Blauwe Bok is uitermate geschikt voor paardrijden. Er zijn talloze gemarkeerde men- en ruiterroutes. Tegenover het vakantiehuis ligt manage Ludanchelo Hoeve waar u een paard(je) of huifkar kunt huren. Neemt u uw paard liever zelf mee dan kan deze overnachten bij de manege. Daarnaast zijn er in Zorgvlied jaarlijkse evenementen zoals het ringsteken voor aanspanningen op de eerste zaterdag in augustus en de beroemde paardenvierdaagse in september.

Fietsen rondom vakantiewoning

Voor fietsliefhebbers kent het Drents-Friese Woud een netwerk van honderden kilometers goed onderhouden fietspaden, waarbij de Drents-Friese Woud route (43 km) en rondje Drenthe zelfs langs de Blauwe Bok lopen. Mountainbikers komen goed aan hun trekken met 2 mooie ATB-routes binnen in het Nationaal Park. De 2 routes zijn te koppelen tot een 55 kilometer lange tocht.

Creatieve workshops met of zonder vakantiewoning

Vakantiehuis de Blauwe Bok is geschikt als ruime familie / vrienden vakantiewoning , maar geeft u tevens mogelijkheden voor het organiseren van (meerdaagse) creatieve workshops. Wij hebben namelijk een atelier bij de vakantiewoning staan welke u additioneel kunt huren. Meer weten over ons atelier? Neem dan eens een kijkje op Atelier de Blauwe Bok.

Atelier huren met of zonder met vakantiewoning

Naast de vakantiewoning kunt u bij ons dus (tegen betaling) ook gebruikmaken van het atelier. U heeft de mogelijkheden om deze voor een dag of meerdaags te huren. Los of gezamenlijk met de groepsaccommodatie.

Naar buiten

Naar buiten

Musea, pretparken en evenementen

Musea, pretparken en evenementen

Workshops

Workshops